FCC Romania Terapia
Gradina Verde Concurs de finantare Compania Terapia Ranbaxy Program de dezvoltare Contact

9. Gradinita aplicanta:
Gradinita "Poienita" Cluj Napoca

Date contact:
Str: Alverna; Nr: 63
Tel/Fax 0264 443418
mail: enacosma@yahoo.com

Persoana de contact:
Cosma Paraschiva Mirela, Institutor I
Mobil: 0746 782913
mail: miri_basa@yahoo.com

Nume proiect:
"COLT DE RAI IN POIENITA"

Rezumat proiect:
"Proiectul "Colt de rai in poienita" se doreste a deveni unul dintre aspectele placute si practice ale activitatii copiilor care isi petrec o buna parte din timpul lor in cadrul gradinitei noastre. Pin asocierea functiilor decorative, ecologice si de recreere, gradina verde de la gradi va oferi copiilor posibilitatea observatiei directe a naturii, urmarirea schimbarilor de sezon, sau cele influntate de atentia si afectiunea acordate plantelor.

Se urmareste trezirea interesului celor mici pentru mediul inconjurator, apropierea de natura, responzabilizarea copiilor asupra importantei pastrarii unui mediu curat prin activitati in aer liber, jocuri educative si discutii pe teme ecologice in sensul intelegerii naturii.

Prin amploarea proiectului se presupune atragerea diferitelor grupuri interesate (reprezentanti ai gradinitei, parinti, copii, comunitate) si colaborarea in sensul indeplinirii unui scop cu valoarea educativa pe de o parte, si la satisfacerea nevoilor de joaca si bucurie pura, in aer liber, a prescolarilor, pe de alta parte. Jocurile si observatiile descrise teoretic se vor putea experimenta concret, ducand la apropierea de natura si intelegera ciclului ecologic. Se va urmari dezvoltarea respectului fata de impactul omului asupra mediului, responsabilizarea copiilor si adultilor asupra importantei cultivarii unui spirit liber, dornic de a trai "verde" si de a-si gasi, chiar si intr-un spatiu restrans, satisfactiile aduse de constientizarea frumosului de langa noi. Proiectul vine in sprijinul educatoarelor prin oferirea posibilitatii de a arata si demonstra concret elementele naturii, in sprijinul copiilor care se vor bucura de spatiul liber si nu in ultimul rand, in sprijinul parintilor care sunt constienti de avantajele aduse de activitatile extracurriculare, in medii diferite decat cele, ingradite."

Home    |    Parteneri
Design: AD(D)VERITAS